Meerkerk 2016

Augustinusga 21 Augustus,

Afgelopen weekend stond er weer een NTTO wedstrijd op het programma, dit keer mochten we naar Meerkerk. De full farmstock wedstrijd, alle klassen uit de farmstock divisie rijden in Meerkerk.

Voor sommige klassen alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, waaronder voor de 4.5 ton sportklasse. Het zou voor de Waldbroezer erop of eronder worden in Meerkerk, de strijd tegen degradatie.

Als eerste trekker uit het team moest La-Piccola rijden in de 3.6 supersport promoklasse. Achterin het deelnemersveld moest de Fiat rijden. Jan Geertse en Evert van Panhuis hadden met de Builders Toy en Zetor Power niet de beste runs van het seizoen, en stonden vroegtijdig stil. We wisten een aantal directe concurrenten, zoals Dark side of the Moon, Flying Wheels en de Twister achter ons te laten in Meerkerk. Met La-Piccola hadden we een goede run, die resulteerde in een afstand van 98,51. Peter Botermans ging hier met de Revolution net aan voorbij, die ging naar een afstand van 98,65. Ook de gebroeders van Dijk met de Radical Roughneck gingen met een afstand van 99,00 net aan onze afstand voorbij. Er waren 3 trekkers die de 100 meter lijn passeerden, team Blue Belle, Triple X & Six Fighter. In de finale kon de Six Fighter niet aan de start verschijnen, Bart Botermans kreeg de Triple X er niet helemaal bovenop bij de start en stond bij een afstand van 75 meter vroegtijdig stil. Team Blue Belle ging in de finale naar een verbluffende afstand van 110 meter, dit was ruim voldoende voor een 1e plaats.

Inmiddels was de 4.5 ton sportklasse ook al begonnen. Dennis Stroobosscher had turboschade met de Groene Buffel, en stond hierdoor rond de 94 meter stil. De MTX van Mark Hendriks en de Inter van team Red Expectation gingen naar een afstand van 96 meter. Bij team MTX wisten ze dat hun afstand waarschijnlijk niet genoeg zou zijn om in de topklasse te blijven, team Red Expectation had wederom versnellingsbakschade. Erik Zoer was de rijder op de Waldbroezer vandaag, de Fiat werd in de 1e versnelling gestoken. Hopende de grip zolang mogelijk onder de achterbanden te houden, de Waldbroezer stond bij een afstand van 98,02 stil. De motor ging uit, er zat op dat moment niet meer in de Fiat... Directe concurrent Robert de Kreij had de Blauwe Kreij naar een finaleafstand gereden, en zodoende leerde wat snel rekenwerk ons dat we samen met de MTX van Mark Hendriks zouden gaan degraderen. Een plek in de middenmoot was voor Henri van Roselaar met de Blue Force niet genoeg om kampioen te worden, directe concurrent Wouter Peelen deed met Blue Risk wel uitstekende zaken door zich voor de finale te kwalificeren. In de finale reed Wouter Peelen met de Blue Risk het verst, gevolgd door Hans van Dijk met zijn Inter 1466 en daar weer achter Hans Kester met de Ford 9600 Gas d'r Bij. Wouter Peelen werd met de Blue Risk in Meerkerk competitiekampioen, team Blue Risk van harte gefeliciteerd !

Aangezien vorige week in Oudenbosch de Blauwe Kreij al uitstekende zaken had gedaan, wisten we dat het in Meerkerk erom zou gaan spannen voor de Waldbroezer. Helaas hebben we dit seizoen 2 punten te weinig bij elkaar gesprokkeld. Hierdoor zullen we samen met team MTX degraderen naar de 4.5 ton sportklasse promoniveau. In de 4.5 ton sportklasse is de concurrentie al jaren lang erg sterk. Zowel boven als onderin de klasse word er op scherp gestreden, een klasse die elk jaar weer tot op de laatste wedstrijd spannend is. Het was voor de Waldbroezer een erg matig seizoen, met teveel slechte uitschieters helaas. Volgend seizoen nieuwe ronden nieuwe kansen, er staan nog genoeg veranderingen op het programma om volgend seizoen met een sterkere Fiat terug te komen.

Voor La-Piccola was de wedstrijd in Meerkerk wel gunstig, we zijn op een 6e plaats geëindigd in Meerkerk. Hierdoor stijgen we weer een plaatsje in het klassement, en staan we nu 7e in het klassement. Met de supersport trekker hebben we nog 2 wedstrijden te gaan, dat zijn Alphen en Halsteren.

Filmpjes van beide Fiat's in Meerkerk staan op onze Facebookpagina : tractorpullingteam Fiat-power

We houden jullie op de hoogte !

Groet team Fiat-power.


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2