Laatste wedstrijden 2016

Augustinusga 9 Oktober,

Hoog tijd voor weer een update van onze kant, de laatste wedstrijdupdate van het seizoen 2016.
We hebben inmiddels alle wedstrijden gehad voor het seizoen 2016, de Waldbroezer sloot het seizoen af in Meerkerk en was dus eind Augustus al klaar voor dit jaar.

Met La-Piccola hadden we nog 2 competitiewedstrijden te gaan, namelijk Alphen en Halsteren.
Met een goed resultaat in Alphen waren we ingedekt dat we volgend jaar weer mochten aanhaken in de promo-klasse met La-Piccola.
Helaas werd de verre reis naar het Brabantse Alphen niet beloond met een mooi resultaat, een 11e was het eindresultaat in Alphen.
De koppeling was te snel los, en dat kon de motor niet verwerken. De turbodruk viel weg en de Fiat stond net voorbij de 30 meter lijn stil.

Dit betekende dat we 2 weken later in Halsteren nog even serieus aan de bak moesten om ons plekje in de promo-klasse veilig te stellen.
In Halsteren lag een pittige baan, met een lastige start. Plus een zware sleepwagen afstelling maakte het niet vanzelfsprekend dat we hoge ogen zouden gaan gooien.
Team Blue Belle zette een mooie afstand neer van 105 meter, Radical Roughneck en de Twister van Lammert de Zwaan lieten zien dat de wagen pittig stond afgesteld.

Met La-Piccola kwamen we goed weg op de zware baan, en reden we naar een afstand van 92,39. Hier ging uiteindelijk alleen de Triple X aan voorbij. We wisten de Builders Toy en de Green Bullet net achter ons te laten.
Dat was weer een geluk voor de mannen van Triple X zij streden nog volop voor promotie naar de topklasse. Aangezien Arjo Hardeman met de Six Fighter een matige run had en Bart Botermans de Triple X naar een 2e plek wist te rijden gingen de mannen uit Halsteren met de promotie naar de topklasse aan de haal ! Team Blue Belle van harte met het kampioenschap, en team Triple X gefeliciteerd met jullie promotie. Beide teams zullen de promoklasse verlaten voor de topklasse in seizoen 2017.

We sloten met La-Piccola het seizoen goed af met een 3e plaats in Halsteren, het seizoen beginnen met een podiumplaats en het seizoen eindigen met een podiumplaats ( indoor Assen & Halsteren ). We kunnen terugkijken op een echt leerseizoen wat we hebben weten af te sluiten met een 7e plaats in de promo-klasse.

Inmiddels is het winteronderhoud al volop aan de gang bij de beide Fiat's, aankomende winter zal er behoorlijk drastisch gesleuteld worden aan beide machines om in seizoen 2017 weer fris aan de start te staan.
Via deze weg willen we al onze sponsoren ook weer bedanken voor hun steun aan ons, sponsoren bedankt !

We zullen jullie op de hoogte houden van het nieuws uit de werkplaats de komende tijd.

Houd ook onze Facebookpagina in de gaten voor de nodige nieuwtjes ( tractorpullingteam Fiat-power )

Groet team Fiat-power.


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2