Werkplaatsupdate 2017

Augustinusga 5 Februari,

Het is weer de hoogstnodige tijd voor een update van de actuele stand van zaken in de werkplaats. Ook de afgelopen periode hebben we niet stil gezeten met elkaar. Aan het einde van elke pulling seizoen zijn er vaak al weer een heleboel ideeën over wat er anders moet in het nieuwe seizoen. Dat was ook nu weer het geval, voor beide trekkers hadden we de nodige veranderingen op het programma staan.

Vorig jaar zomer vonden we bij een trekker sloperij nog in een goede staat het kapwerk van een Fiat Winner, dit kapwerk werd gekocht om voor seizoen 2017 op de Waldbroezer te plaatsen. OJ Plaatwerkerij heeft al de nodige uren in het nieuwe kapwerk van de Waldbroezer zitten, en het resultaat mag er straks ook zeker zijn. Ook ondergaat de Waldbroezer nog wat veranderingen aan het chassis, zo is er besloten om de voorkant van het chassis helemaal te veranderen. De ophanging van de frontgewichten zal nu veranderd worden, en tevens word ook de radiateur voor in het chassis geplaatst. Hierdoor ontstaat er voor bij de motor veel meer ruimte, als we de radiateur straks kwijt zijn.

Ook La-Piccola word deze winter weer flink onder handen genomen, de remklauwen en de centrifugaalkoppeling zijn beide gereviseerd voor seizoen 2017. De remklauwen waren nodig aan een revisie toe, en dat  geld ook voor de koppeling. De tussenplaten van de koppeling waren allemaal krom, en de voering platen vertoonden ook de nodige slijtage. Daarom is er ook besloten om voor de koppeling nieuwe tussenplaten te laten snijden, en nieuwe voering platen te bestellen. De koppeling is inmiddels alweer goed gekeurd voor pulling seizoen 2017. Ook is er besloten om het hele brandstofsysteem flink aan te pakken voor het nieuwe seizoen. Zo komen er 6 nieuwe dubbel kanaals verstuivers in de cilinderkop van La-Piccola. Deze nieuwe verstuivers zijn ook voorzien van nieuwe grotere nozzle's. Ook is er besloten om de brandstofpomp aan te pakken, er komen grotere 18mm plunjers in de Bosch brandstofpomp. Vorig jaar werden we weer met de neus op de feiten gedrukt dat we een goede 2e versnelling misten voor de supersport. Er is besloten om in combinatie met Stef Buiks nieuwe tandwielen voor de versnellingsbak te laten maken. Deze nieuwe tandwielen zijn aankomende week ook klaar.

We houden jullie op de hoogte !

Groet team Fiat-power.


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2