Wedstrijden seizoen 2017

Augustinusga 13 Augustus,

Het is alweer een flinke poos geleden sinds onze laatste update, hoogste tijd dus voor weer een update. Seizoen 2017 verloopt nog niet echt voorspoedig we kunnen er veel woorden aan vuil maken maar het is gewoon echt een pechjaar. We hebben helaas 2 competitiewedstrijden moeten missen omdat we eerst het lek maar weer eens boven moesten zien te krijgen, en omdat we wachten op onderdelen. Ons competitieseizoen verloopt ronduit slecht dit jaar, en een degradatie naar de beloftenklasse zal het gevolg zijn van dit slechte jaar. Het seizoen begon in Oosteind, daar werd een redelijke run gemaakt (buiten mededinging) tijdens de officiële run schoot er namelijk een kabeltje los van de diesel opvoerpomp. We mochten gelukkig in de finale afstelling nog een keer aanhaken van de wedstrijdleiding.

Na de wedstrijd in Oosteind zijn we onder andere nog naar Erichem, de Knipe, Wieringerwerf & Bakel geweest. Tijdens al deze wedstrijden kampten we met het probleem dat de trekker geen turbodruk wou opbouwen en de motor ook niet lekker ronddraaide. Uiteindelijk zijn er veel sleuteluren in gaan zitten om alles weer een beetje op de rit te krijgen. Afgelopen vrijdag hebben we weer voor de sleepwagen gestaan, ditmaal in Oudenbosch. Met een nieuwe brandstofpomp op de trekker stonden we weer helemaal op nul. We hebben thuis wel het een en ander geprobeerd, maar het blijft toch altijd een beetje een gok.

De sleepwagen stond in een lichte afstelling, en de baan bood niet heel veel grip. Tijdens de eerste trek werden er bijna alleen maar Full Pulls gereden. We moesten als 10e starten en reden met de Fiat ook een Full Pull. Temperaturen en drukken waren goed, en de trekker toerde lekker makkelijk op. Een heel stuk data weer verzameld. Conclusie de basis is weer gevonden ! We waren hier al heel content mee, en mochten ook nog voor een 2e keer aanhaken voor de sleepwagen. Tijdens de finale stond de sleepwagen echter fors zwaarder bij het wegrijden. De motor verslikte zich een keer in de diesel, en de turbo kwam nu een stuk moeilijker op gang. Helaas kregen we het verzet in de finale niet rond, en stonden we bij de 49 meter helaas vroegtijdig stil. De nummers 1,2 en 3 zaten binnen 4 centimeter van elkaar ! 1 werd Builders Toy, 2e werd de Red Rhino en op een 3e plaats eindigde de Radical Roughneck.

Al met al toch tevreden weer naar huis toe gereden in het holst van de nacht, het was weer een ritje van bijna 3.5 uur... We hebben weer een basis gevonden, en proberen voor Meerkerk de motor een stukje scherper te krijgen. Er moet nog wat meer actie in het systeem komen, tevens zullen we ook de koppeling stellen en dan proberen we in Meerkerk weer de nodige data te verzamelen.

We houden jullie op de hoogte, groet team Fiat-power.


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2