Meerkerk & Staphorst 2017

Augustinusga 6 September,

Beste volgers van tractorpullingteam Fiat-power, inmiddels hebben we er weer 2 wedstrijden op zitten. De eerste wedstrijd was een NTTO competitiewedstrijd ditmaal in Meerkerk. Een prachtige full farmstock wedstrijd is Meerkerk, alle klassen van de Farmstock zijn daar aanwezig. Met een grote groep vanuit het Noorden zijn we afgereisd naar Meerkerk. De 3.6 supersport promoklasse moest in Meerkerk voor de Take it Easy sleepwagen rijden. Er werd al snel duidelijk dat de start in Meerkerk alles bepalend was, menig trekker kwam niet goed van zijn plek af en kreeg te maken met deining van de banden. We moesten als een van de laatsten starten in Meerkerk, dus we hadden ruim de tijd om te kijken hoe onze collega's het deden. Zo zagen we team Green Bullet de John Deere naar een afstand van 90.91 rijden, en dat was een hele nette prestatie aangezien de mannen zich na de wedstrijd in Oudenbosch een breuk gesleuteld hadden. Helaas was er schade voor team Radical Roughneck met hun Case. De Bassie en Gipsy King kwamen niet lekker weg met de sleepwagen en strandden al voortijdig. Team Smokey Deere zat verkeerd met de versnellingskeuze en strandde daardoor ook vroegtijdig. De Dynamite reed een afstand van 92.66 en dat was een nette afstand. Team Builders Toy staat na de wedstrijd in Meerkerk nog steviger aan de top van het klassement, in Meerkerk werd de Inter naar een afstand van 98.45 gereden. Ook team Revolution deed goede zaken in Meerkerk en reed hun grijze John Deere naar een afstand van 94.41. En de Fiat ging naar een afstand van 93.58, en dat was goed voor een 3e plaatsĀ ! Even een leuke opsteker zo aan het einde van het seizoen. De temperaturen en drukken waren goed bij La-Piccola dus dat geeft de burger weer wat moed.

Op de 1e plaats eindigde team Builders Toy, op de 2e plaats team Revolution en met de Fiat eindigden we op een 3e plaats. Trekker zonder schade weer meegenomen naar huis en besloten dat we ook nog maar even moesten aanhaken bij de Trekkerslep wedstrijd in Staphorst twee weken na de wedstrijd in Meerkerk.

Zo gezegd zo gedaan, de trekker werd ingeschreven voor de Vrijdag wedstrijd in Staphorst. Met een gezellige ploeg supporters zijn we afgereisd naar Staphorst afgelopen Vrijdag. Er lag een dijk van een baan in Staphorst en met een klasse van ongeveer 20 deelnemers beloofde het een mooie strijd te gaan worden. Zo rond de klok van half 9 startte de 3.6 supersport in Staphorst. Ook nu moesten we weer als een van de laatsten rijden in onze klasse, dus we konden weer uitgebreid bekijken hoe onze collega's het deden en hoe de baan zich gedroeg. Op aangeven van de wedstrijdleiding werd de Fiat warmgedraaid en mochten we voor de For Farmers sleepwagen verschijnen op de kleibaan. De trekker toerde makkelijk op, en de turbodruk was voldoende om de koppeling los te laten. Op het moment dat de koppeling los gelaten moet worden slaat de motor af en ligt er een plasje olie onder de trekker. Een snelle inspectie leert ons dat er schade is bij de brandstofpomp. Er zijn gewichten van de regulateur naar buiten gekomen en hebben een gat geslagen in het huis van de regulateur. Jammer genoeg betekende dat einde wedstrijd voor ons. De Zaterdags is de brandstofpomp van de trekker gesleuteld en weggebracht voor reparatie.

Onze eerst volgende wedstrijd is Zaterdag 16 September in Alphen, onze laatste wedstrijd voor het seizoen 2017

We houden jullie op de hoogte, groet team Fiat-power.


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2