Update voorjaar 2018

Augustinusga 1 April,

Het is wel weer de hoogste tijd voor een update op de website ! De winter zit er inmiddels weer op en de eerste wedstrijd van seizoen 2018 is alweer verreden. Vrijdag 23 Maart hebben we met beide trekkers gereden op de indoorwedstrijd in Assen. Seizoen 2017 was niet echt een seizoen om over naar huis te schrijven.. Het verliep allemaal bijzonder moeizaam en er werd geen progressie geboekt. Veel gesleuteld met uiteindelijk weinig resultaat, aan het einde van het seizoen leken we de weg naar boven weer voorzichtig te hebben ingeslagen met de supersport. Er werd een 3e plaats behaald op de NTTO wedstrijd in Meerkerk. Echter op de trekkerslep wedstrijd in Staphorst ontstond er schade aan de brandstofpomp waardoor ook daar de supersport niet tot zijn recht kwam. Uiteindelijk gedegradeerd uit de promocompetitie waardoor we met de supersport afzakken naar de beloftencompetitie.

De sporttrekker heeft in seizoen 2017 wegens bedrijfsomstandigheden niet gereden, er is voor gekozen om de trekker een jaar lang in de schuur te houden. Het afgelopen jaar heeft voor de sporttrekker in het teken gestaan van onderhoud en veranderingen. Zo is er een andere motorkap op de sporttrekker gekomen en is de motor compleet onder handen genomen. De Waldbroezer is voorzien van een Fiat Winner motorkap. Zoals gezegd is de motor compleet onder handen genomen. Er zijn nieuwe cilinderbussen en andere zuigers gemonteerd. Ook is de oude a-pomp verkocht en is er bij v/d Dikkenberg een Denso brandstofpomp aangeschaft. Tevens werd er ook voor gekozen om een grotere turbo op de sporttrekker te plaatsen, er werd een Holset HX59 gemonteerd.

Er is de hele winter door gesleuteld om alles klaar te krijgen, met La-Piccola lagen we mooi op schema totdat Tjeerd een paar weken in het gips moest omdat hij een vinger brak. Ook met de Waldbroezer zat het behoorlijk tegen de laatste paar weken. Lang wachten op onderdelen, en uiteindelijk moest alles toch nog op het laatste moment gebeuren.

Uiteindelijk toch met beide trekkers gereden op de indoorwedstrijd in Assen. Afgelopen Vrijdag 23 Maart was het zover dat beide Fiat's weer voor het eerst voor de sleepwagen mochten staan. Nu zou gaan blijken of het vele sleutelen tot resultaat had geleid. De Waldbroezer moest als eerste trekker uit het team rijden, we hadden met de sporttrekker ook nog een proeftrek. Gelukkig waren alle temperaturen en drukken goed, en was het dan ook geen probleem om de proeftrek over te doen voor de officiële trek voor de wedstrijd. Ook tijdens de officiële trek ging alles goed en pakte de trekker bij het terugschakelen van de high/low mooi op! Uiteindelijk op een 6e plaats geëindigd en daar waren we meer dan tevreden over gezien de vele veranderingen die aan de trekker zijn doorgevoerd.

Ook met La-Piccola hadden we een proeftrek in de 3.6 ton supersportklasse. Tijdens deze proeftrek ging de trekker met een uitwaaiende motor door de 110 meter lijn. De sleepwagen werd zwaarder gezet wat dus betekend dat we nog een keer moesten aanhaken voor een officiële trek. Er werd in de tweede trek een afstand van 97 meter gereden wat uiteindelijk goed was voor een 5e plaats. Ook bij La-Piccola waren de temperaturen en drukken goed en konden we tevreden zijn over het winterwerk.

Er moet nog het een en ander gebeuren aan de Waldbroezer, en ook gaan we nog met trailer bezig voor het buitenseizoen. Onze eerste NTTO wedstrijden zullen zijn op 20 April in Oud Vossemeer (Waldbroezer) & op 28 April in Zundert voor La-Piccola.

Tip : check ook regelmatig onze Facebookpagina tractorpullingteam Fiat-power voor foto's/filmpjes en nieuwtjes !

We houden jullie op de hoogte !

Groet team Fiat-power


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2