Oud Vossemeer 2018

Augustinusga 22 April,

Hoogste tijd voor weer een update op de Fiat-power website ! We hebben inmiddels de eerste NTTO competitiewedstrijd er alweer op zitten. Afgelopen Vrijdag zijn we afgereisd naar Zeeland, waar de Waldbroezer zijn eerste wedstrijd moest rijden in Oud-Vossemeer. Na de indoorwedstrijd in Assen waren er nog een paar kleine aandachtspuntjes, en is de brandstofpomp nog verzet van de Waldbroezer.

We vertrokken vroeg vanuit Friesland, maar het zat ons onderweg niet echt mee al met al stonden we bijna 1.5 uur in de file. We moesten om 18:00 uur aanhaken voor de sleepwagen, maar rond die tijd arriveerden we pas op het wedstrijdterrein... Snel de trekker gelost en over de weegbrug gehaald, gelukkig was de klasse nog niet van start gegaan omdat de wedstrijdleiding nog bezig was met het klaarmaken van de baan. Er werden twee proeftreks gereden voordat de sleepwagenafstelling gevonden was door de wedstrijdleiding. We reden met de Waldbroezer de officiële proeftrek voor de Big Benz sleepwagen. Er werd gekozen om een versnelling harder te rijden dan in Assen. De trekker ging mooi weg en de run eindigde bij 100 meter. Het terugschakelen van de high/low kwam te laat en dat koste meters. Er werd besloten om de proeftrek over te doen, en deze run pakte beter uit. Wederom in de hoge versnelling, en deze keer kwam het terugschakelen van de high/low niet te laat maar eerder te vroeg. Na het terugschakelen bleef de grip nog een poos onder de achterbanden van de Fiat en reden we een afstand van 105.35 Red Explosion reed een afstand van 106.01 en de Lucky Luc Reloaded ging naar een afstand van 108.05 Behalve deze twee Inters die een finale afstand reden ging er ook nog een Fendt mee naar de finale. De New Green Worker ging naar een afstand van 107.55 Het lukte Secret Power, True Power & The Outsider niet om in de finale te komen.

In de finale ging team Red Explosion als eerste van start, de mannen uit Harskamp reden hun Inter in de finale naar een afstand van 89.50 De Lucky Luc Reloaded ging in de finale ook erg goed, deze Inter werd naar een keurige afstand van 94.77 gereden. Gerlant Mouw reed in de finale zijn New Green Worker naar een afstand van 90.49 Voor de finale hadden we de bandenspanning van de Waldbroezer nog laten zakken, wederom ging de Fiat in de hoge versnelling. Uiteindelijk werd er een afstand van 92.49 gereden in de finale. Al met al een mooie 2e plaats op onze eerste competitiewedstrijd met de nieuwe Waldbroezer !

We mogen tevreden zijn over onze eerste competitiewedstrijd, en gaan vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd. De eerst volgende competitiewedstrijd zal in Oud Gastel zijn met de Waldbroezer.

Kijk op onze Facebookpagina: tractorpullingteam Fiat-power voor een filmpje van de finalerun van de Waldbroezer in Oud-Vossemeer

We houden jullie op de hoogte !

Groet team Fiat-power


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2