Oud Gastel & Erichem 2018

Augustinusga 13 Mei,

Het is weer de hoogst tijd voor een update op de website. Inmiddels zitten er alweer twee competitiewedstrijden op voor ons ! De Waldbroezer heeft gereden in Oud Gastel en in Erichem. Maar eerst gaan we even naar het andere paard uit de stal, La-Piccola. Op de wedstrijd in Zundert is er besloten om niet in de finale te gaan rijden met de supersport, omdat er een vreemd geluid werd waargenomen onder de motorkap tijdens het warmdraaien. Na een aantal avond flink sleutelen komt het er kort gezegd op neer dat we de motor gereviseerd hebben van La-Piccola. Er is schade ontstaan aan de hoofdlagers en aan de drijfstanglagers, de krukas is beschadigt en moet geslepen worden bij het revisiebedrijf. Inmiddels zit er al een nieuwe krukas in de motor, en is de motor weer opgebouwd en teruggeplaatst in het frame. Aanstaande zaterdag hopen we er in Langedijk weer te staan met La-Piccola.

De Waldbroezer heeft gereden in Oud Gastel en in Erichem. De wedstrijd in Oud Gastel verliep echter niet heel voorspoedig voor ons. Erik was chauffeur van dienst op de Waldbroezer en kreeg de trekker goed weg op de lastige baan. De snelheid kwam goed in de combinatie en alles leek op een goed einde te wijzen. Echter bij de 90 meterlijn was het een luide knal onder de motorkap. De nieuwe motorkap vervormde aan de bovenkant en werd er bepaald niet mooier op... Wat bleek : inlaatspruitstuk gescheurd. Helaas zat er zodoende niet meer in dan een 5e plaats in Oud Gastel.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd in Erichem is het inlaatspruitstuk weer gelast, en tevens ook gelijk verzwaard om hogere temperaturen/drukken te kunnen weerstaan. Samen met de Groene Buffel zijn we afgereisd naar Erichem, om hier alweer de derde competitiewedstrijd van de Waldbroezer te rijden. Onze klasse ging om 14.30 uur van start en Erik was wederom chauffeur van dienst. Er werd een proeftrek gereden door de New Green Worker, deze run ging tot in de 88 meter. Het team besloot om deze run over te doen. Team True Power ging naar een afstand van 93.72 met hun John Deere. Luc Roovers eindigde net achter de afstand van de True Power. De Lucky Luc Reloaded ging naar een afstand van 93,32. Dik van Veldhuizen ging met de Secret Power naar een afstand van 89,43. De mannen uit Harskamp gingen met hun Red Explosion naar een afstand van 86,26. Voor The Outsider werd een afstand van 57,25 genoteerd. Erik reed de Waldbroezer goed weg voor de Big Benz sleepwagen en ging met een mooie snelheid de 90 meter in. Terugschakelen van de high/low had achteraf gezien nog wat later gekund, maar het was in ieder geval tijdig genoeg en de turbo bleef goed aan de draai. Uiteindelijk een afstand van 96,79 op het scorebord voor de Waldbroezer. Gerlant Mouw deed zijn proeftrek over met de New Green Worker, de Fendt werd een versnelling hoger gestoken en ging naar een afstand van 97,54. Hiermee werd de New Green Worker eerste op de wedstrijd in Erichem, en zijn we met de Waldbroezer op een tweede plaats beland. Alles is heel gebleven onder de kap, en we hebben wederom data kunnen verzamelen. Inmiddels staan we met de Fiat op een 3e plaats in de competitie.

We houden jullie op de hoogte !

Groet team Fiat-power


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2