Aagtekerke & Montfoort 2018

Augustinusga 13 Augustus,

Het is weer de hoogste tijd voor een update van onze kant, we zaten even in een rustige periode betreffende de wedstrijden.
Voor beide trekkers was er een soort van zomerstop. Dat kwam ons niet zo heel beroerd uit, aangezien er op de thuisbasis druk word gebouwd aan een nieuwe pluimveestal.

We gaan snel even een paar weken terug in de tijd, toen stond er voor La-Piccola de wedstrijd in Staphorst op het programma. Op de wedstrijd in Staphorst zou La-Piccola weer voor het eerst gaan rijden na de grote motorschade. Met weer een fris klinkende motor hoopten we in Staphorst de broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen. Over de wedstrijd in Staphorst kunnen we kort zijn. Bij de start te weinig grip, wat resulteerde in veel wielslip. Daarna veel onbalans in de trekker en ook nog een keer het rempedaal aantikken betekenen een slecht resultaat.

Ook zijn we in de tussentijd met de Waldbroezer weer op pad geweest, zo stond er weer een uitje gepland naar Zeeland. We mochten weer naar Aagtekerke, hopelijk zou ons uitje naar Zeeland deze keer goed uitpakken. Want de wedstrijd in Aagtekerke en team Fiat-power gaat niet helemaal goed samen. In Aagtekerke zou Erik de Waldbroezer weer gaan besturen. Helaas zat ook deze editie van Aagtekerke ons niet echt helemaal mee. Erik eindigde onderaan met de Waldbroezer, de Fiat ging bij de start onderuit en de motor kwam er niet meer bovenop helaas. Ook het terugschakelen van de high/low mocht niet meer baten.

Afgelopen Zaterdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma voor La-Piccola, de rit ging deze keer naar Montfoort. Er wachtte ons een zware taak om 1e of 2e te worden op de wedstrijd in Montfoort. Alleen met een 1e of 2e plaats zouden we genoeg competitiepunten bij elkaar sprokkelen om het vege lijf te redden. Een aantal collega rijders had zich afgemeld voor de wedstrijd in Montfoort waardoor het deelnemersveld een stukje geslonken was. We hadden inmiddels al een aantal trekkers zien rijden en waren er wel achter dat de baan toch wel wat uitdaging bood voor de rijders. Bij de start ging La-Piccola er gelijk lekker in hangen, de start was goed en de snelheid kwam in de combinatie. Er kon een afstand van 101 meter genoteerd worden, tot dan toe de verste afstand van onze klasse. Er kwam uiteindelijk toch nog een finale, bijschrijver Laurens Lagerschaar ging met zijn Iowa's Puller ook over de 100 meter lijn. In de finale ging La-Piccola weer goed van start, en kon er wederom een afstand van 101 meter genoteerd worden. De Iowa's Puller kwam niet aan onze afstand wat betekend dat we met La-Piccola eerste werden in Montfoort.

Dankzij de eerste plaats in Montfoort zijn we ook verzekerd van lijfsbehoud in de 3.6 ton supersport beloftenklasse ! Na een jaar van veel motorische tegenslag was de kans heel groot dat we zouden gaan degraderen met La-Piccola. Dan is deze overwinning ook een hele mooie opsteker !

Aankomende Zaterdag staat ook alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de Waldbroezer, we gaan met de sporttrekker dan naar Hoogblokland.
Voor filmpjes van de afgelopen wedstrijden kijk dan even op onze facebookpagina : tractorpullingteam Fiat-power

We houden jullie op de hoogte !
Groet team Fiat-power


Laatste nieuws

Laatste foto's

1 2