Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/9/e/5/fiat-power.nl/httpd.www/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 73

Augustinusga 11 Augustus,

Het is weer de hoogste tijd voor een update vanaf onze kant, er zijn weer diverse wedstrijden gereden na een korte zomerstop. De maand Juli was voor ons erg rustig op het gebied qua wedstrijden, meerdere weken geen wedstrijd.

Echter op 2 Augustus op de vrijdagavond moest La-Piccola weer rijden voor de competitie, deze keer ging de reis naar Lochem. Hier lag een dijk van een baan waar we het vermogen prima op kwijt konden worden. De run van La-Piccola eindigde bij een afstand van 97,41. Deze afstand was uiteindelijk goed voor een 4e plaats voor de competitie. Op de eerste plaats eindigde Twister, tweede werd Red Rhino, derde werd van Dijke. Dankzij deze 4e plaats kwamen we wat steviger op de 6e plaats in de competitie te staan, en zetten we een goede reeks door. 

Afgelopen vrijdag 9 Augustus stond er weer een competitiewedstrijd op het programma voor de Waldbroezer, deze keer ging de reis naar Oudenbosch. Tijdens de eerste omloop werden er twee full pulls gereden. Just Blue en de Waldbroezer reden beide een full pull. Samen met Hagar en Green Lightning gingen deze vier trekkers naar de finale. Uiteindelijk moest het in de finale beslist gaan worden. Het was Ronald v/d Werken die in de finale een afstand reed die goed was voor de vierde plaats, de derde plaats ging naar Cor Lodder met Hagar. In de finale reed de Waldbroezer een afstand van 101,53 dit was uiteindelijk goed voor een tweede plaats. De eerste plaats ging naar team Green Lightning met een afstand van 102,43. Het vele proberen van verschillende turbo setups lijkt zijn vruchten af te werpen, het lijkt erop dat we nu de juiste setup op de sporttrekker hebben staan. Een mooie opsteker na ook verscheidene mindere wedstrijden !

De zaterdags stond er gelijk weer een competitiewedstrijd op het programma, deze keer moest La-Piccola voor de competitie rijden in Montfoort. Aangezien er ook de mogelijkheid was tot kwalificatie voor het NK voor de 4.5 ton sportklasse hebben we de Waldbroezer ook meegenomen naar Montfoort. Als eerste klasse voor de Keep Moving Orange sleepwagen zou de 4.5 ton sportklasse starten. Tijdens de eerste omloop werden er 7 full pulls gereden waar ook de Waldbroezer tussen zat. Erik was chauffeur van dienst op de Waldbroezer en tijdens de eerste omloop werd er probleemloos een full pull gereden. De baan was veraderlijk de laatste 20 meter en vroeg de nodige aandacht van sommige rijders om de machine binnen de lijnen te houden. In de finale was het als eerste Jan Roseboom die een afstand neer zette, Passion for Power ging naar een afstand van 97,99. Daarna was het aan Erik met de Waldbroezer om zijn finale run te gaan maken. De Fiat bleef grip onder de achterwielen houden en in de finale werd een verbluffende afstand van 114,24 neergezet ! Met deze afstand werd een eerste plaats behaald en het felbegeerde NK ticket ! De tweede plaats ging naar Bo Burggraaff met de Full Speed, gedeeld derde werden Gas d'r Bij en Passion for Power met beide dezelfde afstand van 97,99.

Een paar uren later was het zover om met La-Piccola te gaan rijden. Als zesde op de startlijst moest het gaan gebeuren met de supersport trekker, met een nieuwe turbo onder de motorkap waren we erg benieuwd wat het zou gaan worden. Echter tijdens het oprijden voor de sleepwagen voelde de koppeling al niet lekker aan, anders dan anders om het zomaar te zeggen. Tijdens het optoeren voor de sleepwagen bleef de koppeling de supersport trekker plagen, zodra er een paar toeren bij kwamen greep de koppeling direct aan. Het was wel duidelijk dat dit hem niet ging worden... Helaas geen run kunnen maken en met het nodige huiswerk weer naar huis. De eerste plaats ging naar team Red Rhino, tweede werd Born in the USA en de derde plaats ging naar de Twister. 

Aankomende week zullen we de sleutels weer hanteren om het euvel van de supersport trekker op te lossen.

De eerst volgende wedstrijd is a.s. zaterdag in Hoogblokland voor de Waldbroezer.

We houden jullie op de hoogte !

Groet team Fiat-power

 


Laatste nieuws

Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/9/e/5/fiat-power.nl/httpd.www/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 73 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/9/e/5/fiat-power.nl/httpd.www/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 73 Deprecated: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in /customers/9/e/5/fiat-power.nl/httpd.www/plugins/content/jw_allvideos/jw_allvideos.php on line 73

Laatste foto's

1 2